FAQ

Vilken utrustning finns i lägenheten?

Det mesta av det som finns i lägenheten är listat under sidan inventarier, här.

Vad gör jag om jag behöver läkarvård eller behöver hjälp av polis?

Vid nödfall. SOS - Larmnummer: 112. Polisanmälan (även engelska): 902 102 112. Lokalpolisen (Policía local): Almuñécar: 958 639 439. Nerja: 952 521 545

Vi har själva inte haft behov av att uppsöka sjukhus, följande input har vi dock fått från en av våra gäster.

"Sjukhuset heter Centro de Salud. Det ligger i korsningen Calle Zuloaga och Carlos Million. Sjukhuset har akutintag och är således öppet även helger. Apotek ligger vid samma korsning. Maria blev bra bemött, men det var få som kunde engelska.

Om man tar med pass och EU-kort från försäkringskassan så är det gratis"

EU-kort beställs härifrån och är gratis;

https://www.forsakringskassan.se/servicewebb/start?op=12011

tar ca en vecka

När är poolområdet öppet? Vilka regler gäller?

Öppettiderna är ungefärliga,öppning brukar vara vid påskhelgen och stängning sista helgen i oktober:

november-mars STÄNGT

1 april-15 may  10:00-18:00

16 maj-31 may 10:00-19:00

juni 10:00-20:00

juli-augusti 10:00-21:00

september 10:00-20:00

oktober 10:00-17:00

COMMUNITY OF OWNERS “SAN JUAN DE CAPISTRANO”.
SWIMMING POOL RULES AND REGULATIONS.
 
 
1) Only owners, overnight guests and renters are eligible to use the swimming pools.
2) All pool users must hold a valid pass.
3) Under Spanish law, children under 12 must be accompanied by a pass holding parent or guardian.
4) No running, horseplay, diving from the rocks, no ball games, lilos or inflatables or radios are allowed.
5) No glasses, glass bottles or crockery is allowed.
6) No animals are allowed access to the pool area.
7) No nude swimming.
8) All bathers should shower before entering the pools.
9) Passes are personal and non-transferable.
 

Hur kommer jag till Nerja?

Det enklaste är att flyga till Malaga och sedan antingen ta buss, taxi eller hyra bil. Själv föredrar vi bil då priset för taxi ToR ofta är minst lika högt som priset på hyrbil. Ta gärna med egen GPS, kostar en slant att hyra till. Norwegian har billiga resor, från Göteborg, speciellt lördagar och onsdagar, då är det även direktflyg. En mängd flygbolag flyger dock till Malaga.

Hur får man en uppfattning om var lägenheten ligger i förhållande till pool, strand, centrum etc.?

Det allra enklaste är att använda Google earth och söka på Calle San Fransisco 42, Nerja. Annars fungerar ju Google Maps hyggligt också. Satelitbild från Google earth finns även under Kontakt (längst ner) på denna hemsida

Vad bör jag tänka på med hyrbil?

Att plocka upp en beställd hyrbil första gången på Malaga flygplats kan vara svettigt. OBS!! Följande saker är bra att tänka på men nedan info är vår upplevelse av hur det funkar. Man måste kolla upp vad som gäller i ens egna fall.  

Denna länk täcker in det mesta när det gäller hyrbil https://uploads.staticjw.com/sv/svenskarispanien/hyra-bil-i-spanien-v2.pdf

Uppdatering juni 2020- Vi har testat med Malagacars ett tiotal gånger, kommer numera att alltid vara vårt första val. I kombination med Norwegians kreditkort med hyrbilstillägg (250kr per år) känner vi oss fullförsäkrade och behöver alltså inte teckna Fullpack utan kör med Comfort Pack. Kreditkort etc. enligt nedan gäller dock även här.

Uppdatering april-2017:

Vi hyrde senast med Malagacars.com som ligger en bit ifrån flygplatsen men bra service med shuttle service. Det funkade väldigt bra bl.a har de tre olika nivåer på sin uthyrning, Basic, Comfort och Full Pack, vi körde web rate och fick då inkluderat en extra förare samt kostnadsfri vägassistans. Vi kommer att fortsätta med dom tillsvidare för att se om dom levererar lika bra fortsättningsvis. Samma saker gäller som nedan vad gäller självrisk, vi blev dock inte utsatta för några övertalningsförsök när det gäller självrisk här men vi kom å andra sidan vid 2:30 på morgonen och de ville nog hem :-)

Har nu även noterat att de flesta uthyrare har höjt sin självrisk från 1200 Euro och uppåt, bla har Goldcar 1400 euro. 

Om man hyr via Rentalcars eller något liknande, funkar de som en uppsamlingsplats för en mängd uthyrare. När ni hyr så ingår försäkring, det stora problemet är självrisken som ofta är ganska hög, typ 1000 Euros. Att försäkra sig mot detta är väldigt dyrt, typ 50% av hyrespriset hos Rentalcars, man kan lägga till det vid bokningen. Även om man tecknat detta tillägg kommer uthyraren att vilja sälja en egen försäkring vid upphämtning. Då är det bara att stå på sig, MEN, de kommer att kräva att reservera självrisken på ett kreditkort, OBS, ej bankkort. De drar alltså inga pengar men har man inget kreditkort så blir det problem, några ungdomar vi köade med hade inget kreditkort och tvingades betala självriskförsäkring 2 ggr. Bra att kolla upp vad som gäller på hemförsäkring och er banks kreditkort, det visade sig att vårt swedbankkort löste självrisken upp till 10 000 om man betalt resan (OBS inte bara bilhyran) med det. Dock kvarstår kravet om kreditkort på plats. Välj även alternativet full tank vid hämtning och avlämning av bil. De billigaste alternativen innebär att man får betala för att de tankar upp bilen, till skyhöga priser, lätt att bli lurad av detta. Vi har även råkat ut för att de velat reservera en tank bensin på kreditkortet vid avhämtning vilket inte var något problem. När man lämnar den fulltankad släpper de denna reservation.

Är priset av underordnad betydelse rekommenderar väldigt många Brunos biluthyrning där allt är inkluderat (alternativt man betalar för saker man inte behöver) men till betydligt högre priser.

 

Hur funkar det med betalning?

För att anmälan skall vara bindande erläggs 25% i handpenning, resterande senast en månad innan tillträde.  Vid avbokning återbetalas ej handpenning, eventuellt går det att byta till annan vecka beroende på tillgänglighet.

Vad är adressen i till lägenheten?

Lägenheten ligger i urbanisationen San Juan de Capistrano, område San Fransisco:

Calle San Fransisco 42

Urb. San Juan de Capistrano

29780 Nerja

Malaga

Spain

Hur funkar det med nyckel till lägenheten?

Utanför dörren finns ett nyckelskåp med kombinationslås, några dagar innan tilllträde erhålls kod. Man kan parkera ovanför eller nedanför lägenheten.

Hur går bussen från området?

Bussen (Linnea 1) går kvart över varje timme nerifrån restaurang La Parra eller utanför kontoret vid poolområdet. Den kommer sällan på utsatt tid men håller hyggligt tabellen, kostar en euro kontant. Bussen går till Burriana stranden vissa avgångar, kolla på tidtabell vid hållplatser. Bussen fortsätter sedan mot stan och går hela vägen till Torrecilla som är en annan strand, man får prova sig fram lite. Hem brukar vi inte ta bussen men det går naturligtvis också. Är man några stycken så kan man nästan lika gärna ta taxi. Från centrum och hem brukar det kosta mellan 6 och 8 euro.